טיפול באמצעות שמן קנאביס יכול לעתים לסייע בהפחתת מספר הפרכוסים ומשך הפרכוסים. עם זאת, הוא יעיל רק בקרב חלק מהחולים, ועל אחרים לא משפיע כלל
טיפול באמצעות שמן קנאביס עשיר ב-CBD הינו טיפול חדש יחסית לאפילפסיה עמידה לטיפול תרופתי. אפילפסיה מוגדרת כעמידה לטיפול תרופתי לאחר שהחולה ניסה מספר סוגים של תרופות פרכוסים, אך עדיין סובל מהתקפים.
בישראל, הקריטריון לקבלת רישיון ממשרד הבריאות לטיפול הוא עמידות לארבע תרופות נוגדות פרכוסים.
הטיפול באמצעות שמן קנאביס יכול לעתים לסייע בהפחתת מספר הפרכוסים, משך הפרכוסים, ובמקרים מסוימים אפילו מוביל להפסקתם. עם זאת, חשוב לדעת כי הטיפול בשמן יעיל בקרב חלק מהחולים, בעוד על חולים אחרים לא תהיה כל השפעה. לא ניתן לצפות מראש למי יועיל השמן, ולמי לא.
תופעות הלוואי של שימוש בשמן קנאביס יכולות להיות ישנוניות, עייפות, שלשולים, שינוי בתיאבון ושינויים התנהגותיים במקרים נדירים, תדירות הפרכוסים עלולה לעלות בעקבות השימוש בשמן הקנאביס.
עוד יש לדעת, כי השמן לא ניתן כטיפול יחיד, אלא בשילוב עם תרופות אחרות לאפילפסיה.
במקרה שמדובר במטופל קטין, עליו להמשיך לקבל מינון מלא של לפחות שתי תרופות נוגדות פרכוסים כאשר הוא מתחיל את הטיפול בקנאביס רפואי. הטיפול התרופתי צריך להימשך כל עוד ממשיכים הפרכוסים, ורק אם במשך שישה חודשים רצופים לא הופיעו התקפים, ניתן להפסיק את השימוש באחת מהתרופות, ולהמשיך את הטיפול עם הקנאביס ותרופה אחת נוגדת פרכוסים.
הטיפול בשמן קנאביס ניתן רק לאחר החלטת נוירולוג ילדים מומחה לאפילפסיה, ותחת השגחה ומעקב שלו.
מהו שמן קנאביס?
בצמח הקנביס מצויה קבוצת תרכובות כימיות, בשם קנבינואידים. קנבינואידים הם חומרים הפועלים על תאים בגוף (הנקראים קולטני קנבינואידים) כדי לגרום להשפעה כלשהי. מתוך עשרות קנבינואידים ידועים, הקנאבידיול (CBD) נמצא יעיל לטיפול באפילפסיה. שמן הקנאביס המשמש לטיפול באפילפסיה מכיל אחוזים גבוהים של CBD, וניתן בטיפות.
ברוב השמנים המשווקים בארץ ישנו גם מרכיב של THC (המרכיב הפסיכואקטיבי בקנאביס) בריכוז נמוך, אך הוא עדיין יכול לתרום לשינויים התנהגותיים.
הקריטריונים לקבלת אישור לשימוש בשמן קנאביס לבוגרים מעל גיל 18:
הקריטריונים לקבלת אישור לשימוש בשמן קנאביס לקטינים מתחת גיל 18:
הגשת בקשה לטיפול בקנאביס רפואי
קנאביס רפואי – רפורמה במשרד הבריאות:
בעקבות הרפורמה נכנסו 13 מחלות להתוויה ירוקה. מה זה אומר? במילים פשוטות – אם בעבר היה צריך להוציא רישיון לשימוש בקנאביס רפואי לאפילפסיה מרופא שיש לו אישור מיוחד להוצאת רשיונות, כיום ניתן לקבל על ידי כל נוירולוג מטפל המלצה לקבלת מרשם. את המרשם עצמו אפשר להוציא באמצעות מוקד קופות החולים.
אם הנוירולוג שלכם המליץ על טיפול באפילפסיה באמצעות קנאביס, כך תוכלו להוציא את המרשם:
המסמכים הנדרשים (נוסף על ההמלצה) להגשת הבקשה:
קישור למוקדי קופות החולים:
מידע טכני ועזרים
מידע שימושי
2024 © כל הזכויות שמורות לעמותת איל – אגודה ישראלית לאפילפסיה | תנאי שימוש | מדיניות פרטיות