חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

הוירוס, החיסון קורונה COVID-19

הוירוס, החיסון קורונה COVID-19 : מה משמעותו עבור חולי אפילפסיה?

לאור התפשטות עולמית של וירוס הקורונה ולאור ההנחיות שניתנו ע”י משרד הבריאות בניסיון לבלום התפשטות זו, טבעי שיעלו שאלות ספציפיות גם בנוגע לחולי האפילפסיה.

החיסון לקורונה הגיע – ואיתו השאלות, והתשובות
המלצות הסניף הישראלי של הליגה הבינלאומית למניעת אפילפסיה

חולי אפילפסיה לא שונים מכלל האוכלוסייה בהמלצה הכללית להתחסן ובכך להגן על עצמם ממחלת הקורונה. במקרים מעטים תתכן מניעה לחיסון בשל מצב רפואי אחר כגון רגישות לאחד מרכיבי התכשיר או אלרגיות קשות.

על פי הידע הקיים כיום, החיסון אינו צפוי להשפיע על פעילותן והשפעתן של התרופות נוגדות האפילפסיה כיוון שהם פועלים במנגנונים שונים

נכון לעכשיו, אין די ידע לגבי הבטיחות של החיסון בחולים מדוכאי חיסון , האזהרה היחידה של מנהל המזון והתרופות האמריקאי, ה-FDA, לגבי חולים מדוכאי חיסון היא שיעילות החיסון עלולה להיות מופחתת עבורם.

מי שמקבל טיפול בסטרואידים, ב-ACTH, או בתרופות אחרות המדכאות את מערכת החיסון, צריך להתייעץ עם הנוירולוג המטפל לגבי החיסון/ או עם הרופא המטפל הנוסף באם הטיפול מדכא החיסון ניתן למטרה אחרת מאשר הטיפול באפילפסיה.

חיסון כנגד קורונה מומלץ עבור אנשים עם טוברוס סקלרוזיס, בשל הסיכון המוגבר שלהם לתחלואת קורונה קשה בגלל מחלות כרוניות של הכליות והריאות (אצל אנשים שידוע שהמחלה שלהם מערבת את האיברים האלו).

תופעות הלוואי של התכשיר של חברת Pfizer יכולות לכלול עליית חום קלה וזמנית, כאבים קלים בשריר, ותחושה דמוית שפעת (בדומה לתגובה לחיסונים רבים אחרים).

לקריאת המסמך המלא והרשמי

מפגש זום בנושא: מחלת האפילפסיה במבוגרים (מגיל 18) בתקופת התפרצות נגיף הקורונה

המפגש נערך על ידי האיגוד הנוירולוגי בישראל והליגה הישראלית למניעת אפילפסיה יחד עם איל – אגודה ישראלית לאפילפסיה.
נציגי ועד הליגה הישראלית למניעת אפילפסיה ועמותת חולי האפילפסיה מדברים על האתגרים שמציב בפנינו המצב הנוכחי, ועונים על השאלות.
במפגש משתתפים:

✅ ד”ר דנה אקשטיין – יו”ר לשעבר של הליגה הישראלית למניעת אפילפסיה, כיום חברת ועד הליגה, מנהלת המחלקה לנוירולוגית ויחידת האפילפסיה, מרכז רפואי הדסה
✅ פרופ” שרה אייל – חברת ועד הליגה הישראלית למניעת אפילפסיה, החוג לרוקחות קלינית, בי”ס לרוקחות האוניברסיטה העברית
✅ ד”ר פיראס פאהום – חבר ועד הליגה הישראלית למניעת אפילפסיה, מנהל השרות לאפילפסיה ו- EEG, המערך לנוירולוגיה, המרכז הרפואי תל אביב ע”ש סוראסקי
✅ ד”ר משה הרשקוביץ – חבר ועד הליגה הישראלית למניעת אפילפסיה, רופא בכיר שרות אפילפסיה ו- E.E.G, המחלקה הנוירולוגית, הקריה הרפואית רמב”ם
✅ דפנה ויטנברג דובב – מנכ”ל איל אגודה ישראלית לאפילפסיה

איגרת לחולים עם אפילפסיה מטעם ועד הליגה למניעת אפילפסיה

כולנו בתקופה קשה וסוערת שמעלה שאלות רבות ומורכבות לגבי הטיפול במחלה היסודית (אפילפסיה) ההגעה למסגרות רפואיות לצורך הטיפול בה , דרך הטיפול בה אצל מי שחלה גם בקורונה וצריך לקבל טיפולים במחלה זו ולכן החלטנו לשלוח לכם את המסרים הבאים:

✅ אל תזניחו: למרות החשש מהגעה לבתי החולים חשוב שלא “להזניח” את הטיפול במחלה האפילפטית על ידי המשך לקיחת תרופות מסודרת והצטיידות במלאים למניעת חסר שלהן

✅ אל תתעלמו ותדחו התייעצות במצבים משתנים: כמו עליה ניכרת בתדירות פרכוסים , מצבי סטטוס אפילפטיקוס, הופעה חדשה של פרכוסים, אם לאחר תקופת הפוגה ארוכה או כשמתחילה מחלה חדשה, הופעת פריחה עם התחלת טיפול חדש.

✅ אם אתם לא מקבלים מענה מיידי מהרופא המטפל יש להגיע לחדרי המיון, למרות החשש, כדי לא להגיע להחמרה במצב ומצבים מסכני חיים.
חדרי המיון והמרפאות בכל הארץ מצאו דרכים להפחית כמה שיותר את החשיפה לחולי קורונה, במנגנונים של הפרדה ומיגון, כך שאסור שחשש זה ימנע את הגעתכם לקבלת טיפול.

✅ חולה או בן משפחה עם אפילפסיה, הנזקק לטיפול ספציפי במחלת הקורונה- יש לציין בפני הרופאים המטפלים בקורונה מהו הטיפול האנטיאפילפטי, שאתם או בן משפחתכם מקבלים, כדי שייקחו זאת בחשבון בבחירת הטיפול והמינון של תרופות הקורונה.
זאת מפני שישנם יחסי גומלין בין תרופות אלה והאינטראקציה ביניהן יכולה להשפיע גם על השליטה במחלה האפילפטית.

שמרו על עצמכם!

אנחנו אתכם,
חברי ועד הליגה הישראלית למניעת אפילפסיה

رسالة للمرضى من لجنة اتحاد مكافحة مرض الصرع

مرحبا بكم\ن

نتواجد جميعنا اليوم في فترة صعبة ومضطربة تثير لدينا أسئلة عديدة مركبة حول علاج المرض الأساسي (مرض الصرع)، التوجه إلى الأطر الطبية لمعالجته، وعلاجه كذلك لمن أصيب بالكورونا ويحتاج علاجها. قررنا لذلك أن نقول لك بعض الأمور:
على الرغم من الخوف من الذهاب إلى المستشفيات، من المهم عدم “إهمال” علاج مرض الصرع وذلك عن طريق الاستمرار في تناول الأدوية والتزود بها لتجنب نقصها.
من المهم عدم التجاهل وعدم تأجيل تلقي الاستشارة عند ملاحظة أي تغيير مثل: زيادة ملحوظة في وتيرة النوبات، الحالة الصرعية، وظهور النوبات من جديد، سواء بعد فترة هدوء طويلة أو عند ظهور مرض جديد، ظهور طفح جلدي مع بدء علاج جديد. إذا لم تتلق استجابة فورية من الطبيب المعالج، عليك التوجه إلى غرفة الطوارئ على الرغم من الخوف من أجل تجنب تفاقم الوضع وتدهوره.
يجدر ذكر أن غرف الطوارئ والعيادات في جميع أنحاء البلاد قد وجدت حلولا للحد قدر الإمكان من التعرض لمرضى الكورونا من خلال آليات العزل والحماية. لا تجعل خوفك من الكورونا يمنعك من تلقي العلاج عندما يحصل أي تدهور بحالتك أو حالة طفلك أو أي فرد آخر من أفراد الأسرة.
من المهم أن يعرف المرضى الذين يتلقون علاجًا ضد مرض الصرع ويحتاجون إلى علاج للكورونا باستخدام أدوية محددة مضادة للفيروسات، أن هنالك علاقات حيوية بين هذه الأدوية وأن تفاعلاتها قد تؤثر أيضًا على التحكم بمرض الصرع عن طريق انخفاض بالأدوية المضادة للنوبات، كذلك زيادة غير متوقعة في مستويات هذه الأدوية وزيادة أعراض الأدوية الجانبية، والأهم من ذلك أنها قد تؤثر على العلاج الفعال للكورونا. إذا احتاج مريض، أو قريب عائلة، مصاب بمرض الصرع علاجا محددا للكورونا يجب إبلاغ الطلاب المعالجين (للكورونا) عن دواء الصرع الذي يتناوله المريض ليأخذوا ذلك بعين الاعتبار عند اختيار دواء الكورونا وتركيزه. لقد أرسلنا مستندًا مفصلاً إلى جميع المختصين بالأعصاب الذين يعالجون مرض الصرع في إسرائيل،وسنحاول كذلك أن نمرّره إلى الأقسام التي تعالج الكورونا لتكون هذه المعلومات متوفرة لهم. من المحبذ مع ذلك أن تخبروهم عن العلاج الذي تتناولوه وأن تتحققوا منهم إذا ما كان العلاج ذا أهمية في اختيار الدواء وجرعته.

حافظوا على أنفسكم
نحن معكم

أعضاء لجنة اتحاد مكافحة مرض الصرع

שאלה 1: האם חולה אפילפסיה בסיכון מוגבר להדבק בוירוס הקורונה או לחלות במחלה קשה יותר?

כרגע ילדים ומבוגרים חולי אפילפסיה שאין להם מחלות רקע נוספות לא נחשבים כבעלי סיכון מוגבר לחלות בוירוס הקורונה COVID-19 או לפתח מחלה קשה יותר. יחד עם זאת, מאחר ומדובר במחלה כרונית, יש להתייחס להנחיות למניעת הדבקה ברצינות יתרה ולנהוג כפי שהומלץ לקבוצות בסיכון גבוה.

חולה אפילפסיה עלול להיות בסיכון מוגבר להדבקה או לחלות במחלה קשה יותר, אם הוא משתייך לאחת מקבוצות הסיכון של כלל האוכלוסיה: גיל מעל 60 או שיש לו/לה מחלות נוספות כמו סכרת, מחלת לב, מחלת כליה כרונית, מחלת ריאות כרונית, או מחלה המשפיעה על מערכת החיסון.
התרופות האנטיאפילפטיות הקלאסיות לא מגבירות את הסיכון להדבקות או למחלה קשה.
יתכן וקיים סיכון מוגבר להדבקה ולמחלה קשה יותר בחולים המקבלים תרופות המדכאות את פעילות מערכת החיסון. בחולי אפילפסיה מדובר בסטרואידים שניתנים דרך הפה, ACTH ומעכבי mTOR (פרדניזון, בטנזול, סולומדרול ,סינקטן, אפיניטור, אברולימוס, סירולימוס, ווטוביה)
חולים המטופלים בתכשירים המדכאים את פעילות מערכת החיסון או מתוכננים להתחיל לקבלם, צריכים להקפיד על כללי הזהירות שהומלצו לציבור הרחב ביתר תוקף, לפנות לנוירולוג המטפל לדון עמו לגבי המשך או התחלת הטיפול ולקבל הדרכה מתאימה. אין להפסיק טיפול מבלי להיוועץ בנוירולוג המטפל. במידה ואינו זמין יש להוועץ ברופא המשפחה/רופא הילדים.

שאלה 2: אם נדבקתי בוירוס הקורונה, האם הוירוס עלול לגרום לפרכוסים?

אין הוכחה לכך שוירוס הקורונה עלול לגרום לפרכוסים.
באופן כללי, בחלק מהחולים יש עלייה בתדירות הפרכוסים בעת מחלת חום או בעת מחלה זיהומית.
נטילת תכשירים ללא מרשם, במיוחד תכשירים לטיפול בצינון/נזלת/שיעול, או תכשירים טבעיים/ צמחי מרפא עלולה לגרום להופעת פרכוסים או עלייה בתדירותם. יש להימנע מנטילת תכשיר חדש ללא מרשם, או תכשיר המיועד להקלת תסמיני צינון גודש ושיעול ללא התייעצות עם הרופא המטפל. אין מניעה לשימוש בפרצטמול (אקמול) או דיפירון (אופטלגין) איבופרופן ( נורופן), ויטמין C.

שאלה 3: כיצד עליי לנהוג בימים הקרובים ואיך אוכל להתכונן לאפשרות של בידוד?

חשוב להמשיך לקחת את התרופות האנטיאפילפטיות כפי שנרשמו על ידי הרופא.
יש לדאוג למלאי מספק של התרופות למקרה שיהיה צורך להיכנס לבידוד.
יש לדאוג למלאי מספק של בוקולאם או סטזוליד למי שמשתמש בתכשירים אלו.
נכון לרגע זה, אין מחסור בתרופות אנטיאפילפטיות.
רצוי להכין מבעוד מועד מחלק תרופות שבועי למקרה שתזכורות אלקטרוניות ללקיחת תרופה לא יפעלו.
רצוי לחשוב מראש על עזרה בהתארגנות למקרה ויהיה צורך להיכנס לבידוד.
למי שמתגורר לבד – רצוי להכין רשימת תרופות עדכנית ולשמור על קשר עם בני משפחה/ידיד/שכן או כל גורם אחר, לפחות פעם ביום.

שאלה 4: כיצד ניתן להפחית את הסיכון להדבקה בקורונה?

הכללים הבאים מיועדים לכלל האוכלוסייה, אנו ממליצים בשלב זה להקפיד הקפדה יתרה כפי שנוהגים באוכלוסיות הסיכון.

הימנעו עד כמה שאפשר מביקור בבתי חולים וקופת החולים. למי שמתוכנן לו תור קרוב לנוירולוג, מומלץ לדחות את התור אם אינו דחוף ( ואין פרכוסים ) או לפנות למרפאה ולברר לגבי אפשרות של קיום המפגש דרך הטלפון או כל מדיה אחרת מבלי להגיע למרפאה.
בני 60 ומעלה ומי שהוגדר בקבוצת סיכון (בעלי מחלות רקע כרוניות – כגון מחלות לב, סוכרת, יתר לחץ דם, מחלות נשימתיות או דיכוי חיסוני) מומלץ להימנע מהתקהלויות, ממגע עם אנשים שחזרו מחו״ל (מכל מדינה), ממגע עם מי שיש לו תסמינים של נזלת חום או שיעול וממגע עם אנשים החשודים כחולים. רצוי לצמצם עד כמה שניתן את היציאה מהבית.
הימנעו מנסיעות לא הכרחיות, שהייה במקום סגור ואירועים רבי משתתפים.
הגבילו מגע קרוב עם אנשים אחרים. יש לשמור על מרחק סביר בין אנשים כאשר יוצאים מהבית.
רחצו ידיים לעיתים קרובות.
הימנעו מלחיצת ידיים, חיבוק ונשיקה.
הימנעו ככל האפשר מלגעת באזור העיניים, האף והפה.
נקו משטחים שאתם נוגעים בהם לעתים קרובות בספריי לניקוי או מגבונים.

הוכן ע”י פרופ’ שרה אייל ופרופ’ ברוריה בן זאב וד”ר איריס נוימן
ועד הליגה הישראלית למניעת אפילפסיה

רוצים לדעת עוד? משתעממים בבית? עוד מידע ואתרים

אתר משרד הבריאות

באתר משרד הבריאות תמצאו את כל מה רציתם לדעת ועוד קצת.
אם מידע מרגיע אתכם – אז זה האתר עבורכם. קפצו אליו לביקור (גם אם אתם בבידוד), שימו אותו במעודפים בדפדפן והתפעלו מהעשייה המדהימה (למרות שלא הצלחנו להבין למה יש אתר נפרד למובייל).
מבין הדברים שיש שם: מפת חשיפה לנגיף, הנחיות לבידוד בית, עדכונים על חולים ונתיב השהייה שלהם ועוד ועוד.
יש אפילו אפליקציה CoronApp:

הורדה מה-Google Play (למכשירי אנדרואיד) 
הורדה מה-AppStore (למכשירי אייפון)

כאן חינוכית במשדרים מיוחדים

בשל ביטול הלימודים – החל מיום ראשון, מ-8 בבוקר עד 14 בצהריים, כאן חינוכית עולה בשידור מיוחד לילדים, כולל פעילויות שהילדים יוכלו להשתתף בהן מהמחשב או הטלפון הנייד (וכמובן כל התכניות האהובות והחינוכיות)
שתפו עם כל מי ששובר את הראש מה לעשות עם הילדים ולא רוצה שייראו שטויות כל היום
אפשר יהיה לצפות בערוץ 23 וגם בדיגיטל
וגם באפליקציה של כאן. כותבים כאן בחנויות האפליקציות
לינק לערוץ כאן חינוכית ביוטיוב
בונוס: כאן ארכיון בפייסבוק משתעשע עם נוסטלגיה וקורונה

THE COVID-19 CORONAVIRUS: WHAT DOES IT MEAN FOR PEOPLE WITH EPILEPSY

In light of the global outbreak of the Corona virus and in accordance with Ministry of Health instructions aimed at containing this outbreak, it is only natural that specific questions arise about how it affects people with epilepsy.

ARE PEOPLE WITH EPILEPSY AT A HIGHER RISK OF CONTRACTING THE CORONA VIRUS OR A MORE SEVERE ILLNESS

  • Children and adults with epilepsy but without any other background disease are not considered to be at higher risk of contracting the COVID-19 Corona virus of developing a more serious illness. Nevertheless, because it is a chronic disease, special attention should be paid to the instructions regarding the prevention of infection and to acting according to the recommendations issued to those in high-risk groups.
  • People with epilepsy may be at increased risk for contracting the Corona virus or developing a more serious illness if they are in a group considered to be at higher risk among the general population: over 60 and/or if they have other illnesses such as diabetes, heart disease chronic kidney disease, chronic lung disease, or an illness that influences the immune system.
  • The classic anti-epileptic medications do not increase the risk to contract the virus or other serious illness.
  • Patients receiving medication that suppresses the immune system may be at higher risk of contracting the virus and of developing a serious illness. For eplileptics, these are orally administered steroids ACTH and mTOR inhibitors (Prednisone, Betnesol, Solumedrol, Synacthen, Afintor, Everolimus, Sirolimus, Votubia).
  • Patients receiving treatment that suppresses the immune system or who are planned to start receiving such treatment should take special care to adhere to the cautionary measures recommended to the general public, to contact their neurologist and discuss continuation or initiation of treatment and receive relevant instructions. Do not stop treatment without consulting your neurologist. If he/she is unavailable, consult your family doctor/pediatrician.

IF I CONTRACT THE CORONA VIRUS, CAN IT CAUSE SEIZURES

  • There is no evidence that the Corona virus may cause seizures.
  • In general, certain people with epilepsy may experience an increase in the frequency of seizures when developing a fever or when contracting an infectious disease.
  • Taking non-prescription medication, especially treatments for colds/ congestion/cough, or natural/herbal treatments may cause seizures or an increase in their frequency. Do not take any new non-prescription treatment, or treatment for alleviating symptoms of cold, congestion, and coughing without consulting your doctor.
  • There is no problem in using Paracetamol (Acamol) or Dipyrone (Optalgin), Ibuprofen (Nurofen), Vitamin C.

WHAT SHOULD I DO DURING THE NEXT FEW DAYS AND HOW CAN I PREPARE FOR THE POSSIBILITY OF QUARANTINE

  • It is important to continue taking anti-epileptic medication as prescribed by your doctor.
  • Make sure you have a sufficient supply of medication in case you need to enter quarantine.
  • Make sure you have a sufficient supply of Buccolam or Stesolid if you use them.
  • There is currently no shortage of anti-epileptic medications.
  • Prepare a weekly medicine divider in case your electronic reminder doesn’t work.
  • Think of help you will need in case you need to enter quarantine.
  • For those living alone, prepare an updated list of medications and maintain contact with relatives/a friend/neighbor or someone else at least once a day.

HOW CAN I REDUCE THE RISK OF CONTRACTING CORONA

The following principles are relevant for the general population. At this stage, we recommend taking the same extra care recommended for the other high-risk populations.

  • Avoid going to hospitals and health clinics unless absolutely necessary. If you have a scheduled an upcoming appointment with a neurologist, it is recommended to postpone it unless it is urgent (and there are no seizures) or to contact the clinic and check the possibility of conducting the consultation via the telephone or other media without physically visiting the clinic.
  • People aged 60 and over and those defined as belonging to a high-risk group (people with chronic background diseases such as heart disease, diabetes, high blood pressure, respiratory diseases or people taking immunity-inhibiting medication) are recommended to avoid gatherings, contact with people who return from overseas (any country), people who have symptoms of congestion, fever or cough, and people suspected as being sick. Leave the house as much as possible.
  • Avoid unnecessary travel, spending time in closed places and large-scale events.
  • Limit close contact with other people. Maintain a reasonable distance from others when leaving the house.
  • Wash your hands frequently.
  • Avoid shaking hands, and hugging and kissing others.
  • Avoid touching your eyes, nose and mouth as much as possible
  • Clean surfaces you touch frequently with cleaning spray or wipes.

 

Prepared by Prof. Sara Eyal, Prof. Bruria Ben-Zeev and Dr. Iris Neumann, and The Israeli League Against Epilepsy

Sources:

1. American Epilepsy Society. Information on COVID-19. Last Updated: March 10, 2020. https://www.aesnet.org/about_aes/position_statements/covid-19

2. Epilepsy Foundation: Concern About Coronavirus. Authored by: Patty Obsorne Shafer RN, MN | Judy Gretsch on 3/2020. Reviewed by: Elaine Wirrell MD Jacqueline French MD on 3/2020. Originally published February 28, 2020. Revision 1 on March 4, 2020. https://www.epilepsy.com/article/2020/3/concerns-about-coronavirus

3. Epilepsy Action. Coronavirus: what does it mean for people with epilepsy? Last updated 5 March 2020. No further details available. https://www.epilepsy.org.uk/info/daily-life/safety/coronavirus

4. Tuberous Sclerosis Alliance: Corona Virus Disease 2019 ( FAQs) https://www.tsalliance.org/coronavirus-disease-2019-covid-19-questions-and-answers-faqs/

فيروس الكورونا COVID-19: ماذا يعني للمصابين بمرض الصرع؟

في ضوء الانتشار العالمي لفيروس الكورونا وتعليمات وزارة الصحة في محاولة للحد منه، من الطبيعي أن تعلو أسئلة محددة تتعلق بالمصابين بمرض الصرع.

هل مصابو مرض الصرع أكثر عرضة لعدوى فيروس الكورونا أو الإصابة بمرض خطير؟


بحسب المعلومات المتواجدة لدينا الآن، ليس الأطفال والبالغين المصابين بمرض الصرع غير المصابين بأمراض أساسية أخرى أكثر عرضة لخطر الإصابة بفيروس الكورونا COVID-19. ومع ذلك، نظرًا لكونه مرض مزمن، يجب التعامل مع التعليمات للوقاية من العدوى على محمل الجد، والتصرف بحسب التوصيات للمجموعات المعرضة للإصابة بالفيروس.
قد يكون المصابون بمرض الصرع أكثر عرضة للإصابة بالفيروس إذا كانوا في الأجيال الأكثر عرضة للخطر (أبناء 60 عاما وأكثر) أو إذا كانوا مصابين بأمراض أخرى مثل السكري أو أمراض القلب أو أمراض الرئة المزمنة، أو مرض يؤثر على جهاز المناعة.
الأدوية المضادة لمرض الصرع العادية لا تزيد من خطر الإصابة بالفيروس أو بمرض خطير.

معظم الأدوية المضادة لمرض الصرع لا تزيد من خطر الإصابة بالفيروس.
قد يكون هناك خطر عالٍ لدى من يتناول أدوية تعيق نشاط جهاز المناعة، الستيروئيدات أو ACTH لدى المصابين بمرض الصرع. (بريدنيزون، بيتاميثازون، سولو ميدرول، سينكيتان)
على المرضى الذين يتعالجون – أو الذين من المخَّطط أن يبدأوا بتناول علاج – بمواد تضعف نشاط جهاز المناعة الاتصال بأخصائي الأعصاب المعالج للحصول على إرشادات حول العلاج. كذلك يجب اتباع وسائل الحذر التي أوصي بها للجمهور على أعلى وجه.

هل سيؤدي فيروس الكورونا إلى نوبات في حال أصبت به؟

ليس لدينا أي إثبات على أن فيروس الكورونا قد يسبب النوبات.
بشكل عام، هنالك ارتفاع بوتيرة النوبات لدى المصابين بمرض الصرع عند إصابتهم بمرض حمى أو مرض معدٍ.
تناول الأدوية التي لا تلزم وصفة طبية، خاصة الأدوية المستخدمة لعلاج الرشح\سيَلان الأنف\السعال أو مواد طبيعية \ نباتات معالجة قد تؤدي إلى ظهور النوبات أو إلى ارتفاع في وتيرتها. لا تتناولوا أي أدوية جديدة لا تستلزم وصفة طبية، أو مواد تستخدم لتخفيف أعراض الرشح، الاحتقان أو السعال دون استشارة طبيبك المعالج.
لا مانع من استخدام الباراسيتامول (الأكامول) أو الميتاميزول (أوبتلغين)، إيبوبروفين (نوروفين)، أو فيتامين C.

كيف علي التصرف في الأيام القريبة وكيف أستطيع الاستعداد لإمكانية العزل؟

من المهم الاستمرار في تناول الأدوية المضادة لمرض الصرع كما وصفها لك طبيبك.
عليك التأكد من توفير مخزون كاف من الأدوية في حال اضطرارك للانعزال.
عليك التأكد من توفير مخزون كاف من البوكولام أو الستازوليد لمتناولي هذه المواد.
ليس هنالك نقص في الأدوية المضادة لمرض الصرع حتى هذه اللحظة.
من المستحسن تحضير علب أسبوعية للتذكير بتناول الدواء مسبقًا في حال لم تعمل التذكيرات الإلكترونية لتناوله.
من المستحسن التفكير مسبقا في الحصول على مساعدة في حال كنت بحاجة إلى الانعزال.
لمن يعيش وحده – يُنصح بإعداد قائمة حديثة للأدوية والبقاء على تواصل مع العائلة/صديق/ جار أو أي شخص آخر، مرة واحدة على الأقل في اليوم.

كيف يمكنني تقليل خطر الإصابة بالفيروس؟

القواعد التالية مخصصة لعامة السكان، نوصي في هذه المرحلة باتباع التعليمات على أعلى وجه كما لدى المجموعات المعرضة للإصابة بالمرض.

تجنبوا زيارة المستشفيات وصندوق المرضى بأكبر قدر ممكن. إذا كان لديك موعد قريب لدى أخصائي الأعصاب، من المفضل تأجيل الموعد إذا لم يكن طارئا (وإذا لم تكن تصاب بالنوبات) أو التوجه إلى العيادة والاستفسار عن إمكانية إقامة الموعد هاتفيا أو بأي وسيلة تكنولوجية أخرى دون القدوم إلى العيادة.
يُنصح الأشخاص البالغين من العمر 60 عامًا فما فوق والمعرضين لخطر الإصابة (المصابين بأمراض مزمنة – مثل أمراض القلب، أو السكري، أو ضغط الدم المرتفع، أو أمراض في الجهاز التنفسي أو إعاقة جهاز المناعة) بتجنب الأماكن المزدحمة أو اللقاء بأشخاص عائدين من خارج البلاد (من أي دولة)، واللقاء المباشر مع أي شخص لديه أعراض سيلان الأنف، الحمى أو السعال ولقاء أشخاص من المشتبه أنهم أصيبوا بالمرض. من المستحسن الحد من مغادرة المنزل قدر الإمكان.
تجنبوا السفر غير الضروري، البقاء في أماكن مغلقة والفعاليات المزدحمة.
قللوا من اللمس المباشر مع أشخاص آخرين. عليكم الحفاظ على مساحة معقولة من الآخرين عند خروجكم من البيت.
إغسلوا الأيدي باستمرار.
تجنبوا مصافحة الأيدي، العناق والتقبيل.
تجنبوا لمس العيون، الأنف والفم بقدر الإمكان.
نظفوا وطهروا الأسطح التي تلمسونها باستمرار بواسطة بخاخ تنظيف أو فوَط.
من إعداد البروفيسور سارة إيال والبروفيسور بروريا بن زئيف ود. إيريس نويمان، لجنة الرابطة الإسرائيلية لمكافحة مرض الصرع

المصادر

БОЛЬНОЙ ЭПИЛЕПСИЕЙ МОЖЕТ БЫТЬ ИМЕТЬ ГРУППЕ ПОВЫШЕННЫЙ РИСК ЗАРАЗИТЬСЯ, ЕСЛИ ОН ОТНОСИТСЯ К ОДНОЙ ИЗ ГРУПП НАСЕЛЕНИЯ

  • Возраст старше 60 лет, страдает сопутствующими заболеваниями такими как диабет, хронические заболевания сердца, почек, хронические заболевания легких или ослабленным иммунитетом.
  • Обычные лекарства против эпилепсии не повышают риска заразиться или переносить эту болезнь в более тяжелой форме
  • Вероятно существует повышенный риск заражения или развития заболевания в более тяжелой форме у людей принимающие лекарства , подавляющее иммунную систему. Среди больных эпилепсией – это пациенты , получающие лечение стероидами (таблетками), ACTH, и ингибиторами m-TOR (преднизон, бетанзол, соломедрол, синкатен, эпинитор, абролимус, сиролимус, вотобия).
  • Больным, получающим иммунносурпессивную терапию , или которые должны начать подобное лечение, рекомендовано тщательно соблюдать меры предосторожности , разработотанные для населения, относящиеся к группе риска, обратиться к лечещему невропатологу для консультации о продолжении (или начале) подобного лечения и получить соответствующие рекомендации.
  • Нельзя прекращать лечение без консультации с неврологом или семейным/детским врачом , в случае ,если ваш невролог не доступен

 

В СЛУЧАЕ ЗАРАЖЕНИЕ ВИРУСОМ, МОЖЕТ ЛИ ВИРУС ВЫЗВАТЬ СУДОРОЖНЫЙ ПРИПАДОК

  • Нет данных о том , что вирус может вызвать судорожный припадок.
  • Однако, надо помнить, что у больных эпилепсией, при высокой температуре или при инфекционных заболеваниях, иногда частота судорожных припадков возрастает.
  • Однако, надо помнить, что у больных эпилепсией, при высокой температуре или при инфекционных заболеваниях, иногда частота судорожных припадков возрастает.
  • Использование лекарств , продаваемых без рецепта, особенно для лечения насморка, кашля и простуды, а также использование “травяных” лекарственных препаратов может вызвать судорожный припадок или повлиять на их частоту.
  • Нужно избегать использовать новых препаратов, продоваемых без рецепта или препаратов для облегчения симптомов простуды без консультации с лечащим врачом.
  • Можно использовать акамол (парацитамол), оптальгин, ибупрофен, (норофен), витамин Ц.

 

КАК СЕБЯ ВЕСТИ В БЛИЖАЙШИЕ ДНИ И КАК ПОДГОТОВИТЬСЯ К ВОЗМОЖНОМУ КАРАНТИНУ

  • Важно продолжать лечение постоянными лекарствами против эпилепсии, как прописано врачом.
  • Важно обеспечить достаточное количество лекарств, на случай карантина.
  • Важно обеспечить достаточное количество препаратов букулям и стазолид для тех, кто в них нуждается.
  • В настоящее время нет никакого недостатка в лекарственных препаратов для лечения эпилепсии.
  • Желательно распределить /разложить лекарства на недели вперед, на случай, если элетронное устройство напоминания приема лекарств будет не работать.
  • Необходимо заранее позаботиться о помощи для приготовления к прибыванию в карантине (если вы в этом нуждаетесь)
  • Для тех, кто живет один, желательно приготовить список лекарств. Важно сохранять связь с родственниками или знакомыми хотя бы раз в день.

 

КАК ВОЗМОЖНО СНИЗИТЬ РИСК ЗАРАЖЕНИЯ ВИРУСОМ

  • Нижеизложенные правила предназначены для всего населения. Рекомендуется группам риска соблюдать эти меры особенно тщательно.
  • Избегать, по мере возможности, посещать больницы и поликлиники.ъ
  • Для тех у кого заказана очередь, рекомендовано перенести ее на более поздний срок (если речь не идет о срочной проблеме) или обратиться в поликлинику с просьбой о консультации по телефону.
  • Людям в возрасте после 60, или относящихся к группе риска (страдающих хроническими заболеваниями сердца, легких и т.д.) рекомендовано избегать мест концентрации большого количества людей, избегать контакта с людьми, вернувшимся из за границы , избегать контакта с людьми с симптомами респираторного заболевания – температура, кашель, насморк .
  • Желательно сократить, насколько это возможно, выход из дома.
  • Избегать не необходимых поездок.
  • Избегать нахождения в закрытых помещениях и праздничные мероприятия с большим количеством участников.
  • .Избегать близких контактов с другими людьми. На улице соблюдать разумную дистанцию от других людей .
  • Часто мойте руки.
  • Избегать рукопожатей, объятий и поцелуев.
  • Старайтесь не касаться руками глаз, носа и рта.
  • Протирайте поверхности , которых вы часто касаетесь с помощью дезинфицирующих салфеток или спрея.
דילוג לתוכן