חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

בדיקת MRI מוח לאפילפסיה


בדיקת MRI מספקת תמונות חתך מפורטות ומדויקות של המוח, המסייעות לרופא לקבוע מה הסיבה להתקפים. היא אינה כואבת ונחשבת בטוחה לכולם, גם לנשים בהריון

בדיקת MRI (הדמיית תהודה מגנטית) היא סריקה של המוח באמצעות מגנט עוצמתי וגלים אלקטרומגנטיים, המייצרים תמונות חתך מפורטות של המוח. בדיקה זו אינה קובעת אם למטופל יש אפילפסיה או לא, אך תוצאותיה יסייעו לרופא להחליט מה הסיבה להתקפים (לצד בדיקות אחרות).

הבדיקה אינה כואבת ואינה פולשנית, ונחשבת בטוחה לכולם, גם לנשים בהריון.

סורק ה-MRI הוא מכונה גדולה בצורת צינור, המכילה כאמור מגנטים חזקים. המטופל שוכב על מיטה, אשר מחליקה אל תוך הסורק. במהלך הבדיקה הסורק שולח תמונות של המוח, המציגות סוגים שונים של רקמות מוח בצבעים שונים. המטופל ישמע רעש לחיצה כאשר הסורק מצלם.

 

נבדקים הסובלים מפחד ממקומות סגורים עלולים לחוש חרדה במהלך הבדיקה, ויכולים לבקש תרופות להרגעה.

על מנת שבדיקת ה-MRI תהיה יעילה, על הנבדק לשכב בתוך המכשיר לאורך כל הבדיקה ללא תזוזה. לכן, כאשר הנבדק הוא תינוק או ילד קטן, הבדיקה מבוצעת תחת הרדמה מלאה.

ילדים גדולים יותר, שמסוגלים לשכב בלי לזוז, יכולים לבצע את הבדיקה ללא הרדמה. אחד ההורים יכול לשהות לצד הילד בעת הבדיקה. משך הבדיקה נע לרוב בין 20 דקות לשעה.
באמצעות MRI, ניתן לאתר ליקויים ופגמים ברקמת המוח, כגון צלקות, גידולים או עקבות של מחלות זיהומיות, אשר עלולות היו לגרום להתקפים.
סריקת MRI משמשת גם כבדיקה טרום-ניתוחית לטיפול באפילפסיה, כיוון שהיא מאפשרת לדעת במדויק היכן המוקד האפילפטי שאותו יש להסיר, והיכן המוקדים החיוניים לתפקוד שעליהם יש להיזהר.

דילוג לתוכן